Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@21:58:49 GMT

مساله آن هفتصد و نوزده نفر

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۶۲۹۴۶

مساله آن هفتصد و نوزده نفر

به گزارش خبرنگار مهر، سی‌امین یادداشت از سلسله یادداشت‌های غیراداری پرویز قاسمی، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان هم کرونایی است. او از شرایط وخیم قرقیزستان و بیشکک می‌گوید و خبر درگذشت یکی از شخصیت‌های دینی ذی‌نفوذ در این کشور را بر اثر کرونا و به تاریخ ۲۱ تیر ۱۳۹۹ می‌دهد.

این یادداشت را در ادامه بخوانید:

رکورد آمار روزانه مبتلایان به کرونا در قرقیزستان از آغازش در اسفند ۹۸ تا به امروزش یعنی ۲۲ تیر ۹۹ شکسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رکورد بی‌سابقه؛ عجیب و نگران کننده ۷۱۹ نفر. از این تعداد ۵۰۰ نفر مربوط به بیشکک است. عدد بزرگی است برای قرقیزستان ۶ میلیون نفری. در چند روز گذشته علاوه بر مردم عادی؛ از مقامات و مسئولان و دست اندرکاران هم تعدادی کرونایی شده‌اند با علائم و نوسانات مختلف. این ابتلاء در بین کادر درمانی و پزشکی نیز قابل ملاحظه است.

رئیس جمهور قرقیزستان که برای شرکت در رژه نظامی و جشن هفتادوپنجمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم به مسکو رفته بود؛ بخاطر مثبت بودن تست کرونای دوتن از اعضای تیمش نتوانست در مراسم شرکت کند و به بیشکک بازگشت. بسیاری از مبتلایان و بخصوص آمار فوتی‌ها که این روزها بیشتر شده است ذات الریه‌ای هستند.

دیروز هم چوباک حاجی جلیل‌اف مفتی سابق قرقیزستان که از شخصیت‌های پرنفوذ دینی این کشور بشمار می‌رفت؛ بر اثر ذات الریه درگذشت. او ۴۶ سال بیشتر سن نداشت. تصاویری که از وداع مردم و طرفدارانش با او و خاکسپاری‌اش در استان جلال آباد در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد؛ نشان می‌داد جمعیت زیادی داغدارش هستند و شیوع و گسترش کرونا هم نتوانسته بود آنها را از شرکت دراین مراسم بازدارد. افزودنی اینکه این شخصیت دینی قرقیز در ارتباط با ایران و مکتب اهل بیت (ع) مواضع و دیدگاه‌های چالشی داشته است.

به هرحال شرایط سخت و پیش‌بینی نشده‌ای را در قرقیزستان می‌گذرانیم. شرایطی استثنایی که فعلاً راه پس و پیشی جز ماندن و میخکوب شدن در خانه؛ رعایت شدید پروتکل‌های بهداشتی و خودایزولگی همراه با سیاست صبر و شکیبایی نیست. امکانات درمانی و پزشکی و رسیدگی در این کشور آسیای مرکزی در مقایسه با کشورمان بسیار ضعیف و بلکه نزدیک به صفر است.

کادر درمان از این وضعیت خسته و مستاصل مانده و بسیاری از آنان خود مبتلا شده‌اند. دولت هم بسیار مستاصل است و در هزار توی مشکلات گیر افتاده. مشکلاتی که از قبل کرونا هم وجود داشته و حالا هم که کرونا دامنگیر این کشور شده؛ مدیریت مشکلات و مقابله با تبعات ناشی از کرونا بیش از پیش بر گرفتاری‌ها و معضلات دولت افزوده است.

ما نیز همچون دیگران فعلاً در حجره‌ها را بسته‌ایم و کارها و فعالیت‌ها را به صورت دورکاری و غالباً در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنیم. تداوم چنین وضعیتی طبعاً تأثیر منفی زیادی بر همه حوزه‌ها؛ ابعاد و عرصه‌ها خواهد گذاشت. مناسبت‌ها و فعالیت‌ها و ارتباطات در این مدت کم و بیش لطمه دیده و احیا و تجدید آنها طبیعتاً زمانبر خواهد بود. کسبه و بازار هم بیشتر از بخش دولتی متضرر از این وضعیت هستند. دوران طولانی و فرسایشی کرونا و محدودیت‌های ناگزیرش بر روحیات و اعصاب و روان همه، چه بزرگترها و چه کودکان تأثیر خود را گذاشته است.

واقعاً روزگار عجیب و غریبی شده است؛ روزگاری که هیچکدام هرگز به عمر خود ندیده بودیم. واقعاً این چه روزگاریست که در هوای سالم و پاکش محبوریم ماسک بزنیم؛ به پارک ارکیندیک‌اش نرویم؛ در جاده‌های خلوتش نتوانیم برانیم و از طبیعت زیبای توکموک و آلارچا و مسیر زیبای اوش و یورت‌های بین راهی‌اش نتوانیم لذت ببریم. این چه رسم و زمانه ایست که نمی‌توانیم با عزیزانمان و دوستمانمان به رسم معمول دست بدهیم و یا در بدرقه و فقدانشان حضور داشته باشیم:

واقعاً

روزگار عجیبی است؛

هرگز زندگی را اینگونه ندیده بودیم!

هوا سالم وپاک است، اما مجبوریم ماسک بزنیم.

جاده‌ها خلوت هستند، اما نمی‌توانیم سفر کنیم.

دستهای‌مان تمیزتر از قبل است، اما نمی‌توانیم دست بدهیم.

وقت بیشتری داریم، اما نمی‌توانیم دورهم جمع شویم.

وقت برای آشپزی داریم، اما نمی‌توانیم میهمانی بدهیم.

پولدارها مشکل خرج پول را دارند و فقرا به دنبال درآمد هستند.

وقت و زمان کافی داریم، اما نمی‌توانیم به رویاهایمان بپردازیم.

نزدیکانمان را ازدست می‌دهیم، اما نمی‌توانیم آنها را بدرقه کنیم.

روزگار غریبی است...

خدایا به تو پناه می‌بریم

و از تو می‌خواهیم که به حق خون سیدالشهدا

این ویروس منحوس و خطرناک را از کشور ما و منطقه و جهان ریشه کن بگردان. الهی آمین

قاسمی- بیشکک

۲۲/۴/۱۳۹۹

کد خبر 5049637 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: پرویز قاسمی رایزنی فرهنگی قرقیزستان ویروس کرونا شیوع کرونا رایزنی فرهنگی پرویز قاسمی تازه های نشر اربعین 99 ترجمه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرقیزستان جایزه ادبی ادبیات جهان اربعین حسینی ویروس کرونا سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادبیات داستانی انتشارات سوره مهر اما نمی توانیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۲۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند

 

به گزارش تابناک ، اخبار خودکشی پزشکان این روزها بیش از هر زمان دیگری رسانه‌ای می‌شود. فاصله زمانی بین این خودکشی‌ها از ابتدای امسال تاکنون به ۱۰ روز رسیده و اگر این روند ادامه پیدا کند، تا پایان سال آمار تکان‌دهنده‌ای به جا خواهد ماند.

تجارت نیوز نوشت:تنها ۴۷ روز از آغاز سال گذشته و طبق آمارهای رسمی پنج پزشک خودکشی کرده‌اند. سوال اساسی اینجاست که عوامل پیدایش چنین اتفاقات تلخی آن هم در حوزه‌ای که با جان انسان‌ها سروکار دارد چطور باید بررسی شود.

بی‌توجهی وزارت بهداشت و درمان به این اخبار و واکنش نشان ندادن وزیر بهداشت و دیگر مسئولان این حوزه چه پیغامی به همراه دارد؟ چرا نباید این مساله به صورت اورژانسی بررسی شود؟ چرا در تمام این مدت هیچ‌کدام از مسئولان حوزه بهداشت و درمان هیچ واکنشی به انتشار این اخبار نشان نداده‌اند؟

نکته مهم دیگر رخ دادن این اتفاق در بین پزشکانی است که عموماً مشغول گذران طرح خود در مناطق دورافتاده هستند. از طرف دیگر مسائل مالی به خدمت گرفتن این پزشکان با مبالغ ناچیز در بیمارستان‌های دولتی و فشار کاری که به دلیل حضور نداشتن پزشکان متخصص به این قشر وارد می‌شود همه و همه دست به دست هم می‌دهند تا این پزشکان جوان را به جای اینکه در مسیر ترقی و پیشرفت قرار دهند به مرگ خودخواسته تشویق کنند.

سکوت وزارت بهداشت مایه‌ شرمساری است
سیدحسن هاشمی، وزیر پیشین بهداشت و درمان، سکوت وزارت بهداشت دراین‌باره را مایه شرمساری خواند و در گفت‌وگویی اعلام کرد: «وظیفه وزیر بهداشت و سایر همکاران اوست که این مسائل را با کمک جامعه‌شناسان، روانشناسان و دیگر صاحب‌نظران بررسی کنند و هرچه سریع‌تر راهکاری برای جلوگیری از این اتفاق شوک‌آور پیدا کنند.»

خودکشی هر انسانی مایه تاسف است
در این شرایط حتی نمایندگان مجلس هم از اظهارنظر مستقیم دراین‌باره اجتناب می‌کنند. همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه این دست مشکلات در بین قشرهای مختلف وجود دارد و خودکشی هر انسانی مایه تاسف و تاثر است.»

او در پاسخ به این سوال که چرا مجلس دراین‌باره توضیحی از وزیر بهداشت و درمان نمی‌خواهد می‌گوید: «مجلس در حال رصد کردن این موضوعات است. متاسفانه هر اظهارنظری که شتابزده باشد موجب بروز حاشیه می‌شود و به همین خاطر شخصاً نمی‌توانم دراین‌باره نظری بدهم.»

سامه‌یح ادامه می‌دهد: «مسائلی از این دست باید ریشه‌یابی و بررسی شوند. متاسفانه آمار این اتفاقات رو به افزایش است و باید برای رفع آن چاره‌ای اندیشیده شود. مساله اینجاست که سیاست‌های کلی باید به سمتی برود که از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کند.»

این نماینده مجلس درباره این موضوع که چرا وزیر بهداشت در سخنرانی‌های خود هیچ اشاره‌ای به مشکلات و کمبودهای این حوزه نمی‌کند توضیح می‌دهد: «متاسفانه این مساله در بین اکثر وزرا باب شده و همه بیشتر از آنکه به قبول مشکلات موجود و رفع آن بپردازند در حال ارائه دستاوردهایی هستند که شاید خیلی هم درست و دقیق نباشند.»

هیچ آمار رسمی‌ای درباره خودکشی پزشکان وجود ندارد
محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار، به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه هیچ آمار رسمی‌ای در مورد خودکشی پزشکان منتشر نمی‌شود. این اتفاق در سال‌های گذشته هم رخ می‌داده اما حالا به مدد فضای مجازی خبرها خیلی زود دست به دست می‌شوند؛ اما مساله اینجاست که بعضی از این اتفاقات اصلاً در فضای مجازی هم منتشر نمی‌شوند و به همین دلیل نمی‌توانیم با اطمینان خاطر درباره آمارهای موجود اظهارنظر کنیم.»

او اضافه می‌کند: «بی‌توجهی وزارت بهداشت به وضعیت پزشکان جوان و رزیدنت‌ها به یک رویه تبدیل شده و در این بین اعتراض این قشر هم کاری از پیش نبرده و حالا دیگر برخی از این افراد با اینکه سال‌ها تلاش و تحصیل کرده‌اند به نقطه‌ای می رسند که مرگ را بر ادامه زندگی ترجیح می‌دهند.»

مشکلات معیشتی و بی‌حرمتی، عامل اصلی خودکشی پزشکان است
شریفی‌مقدم ادامه می‌دهد: «دو عامل مهم در بروز چنین اتفاقات تلخی دخیل است: یکی مشکلات و مسائل معیشتی و دیگری بی‌حرمتی به این پزشکان از سوی رؤسای بیمارستان‌ها، همراه بیماران و... فشار کاری به اندازه‌ای زیاد هست که این افراد را از پا دربیاورد اما وقتی عوامل بیرونی هم به فرد فشار می‌آورند چنین اقدامات شوک‌آوری نیز رخ می‌دهد.»

عوامل بروز خودکشی در پزشکان از زبان خودشان
طی روزهای گذشته بسیاری از پزشکان نیز دراین‌باره دست‌به‌قلم شدند و مساله حذف دوره طرح پزشکان و پیراپزشکان، اصلاح نظام آموزش پزشکی و به‌کارگیری ارزان پزشکان در دوران دانشجویی، رزیدنتی و دوره طرح به علت تعهداتی که از آنان هنگام قبولی گرفته می‌شود، مطرح شد، مساله‌ای که تقریباً برای همه دانش‌آموختگان دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله پرستاران و پیراپزشکان هم مطرح است.

دوری از خانواده، جدایی زوجین برای متاهل‌ها، در این دوران سخت و پراسترس،‌ مشکلات مالی، نداشتن حق کار در جای دیگر و برخوردهای نه‌چندان محترمانه کادر آموزشی و درمانی در برخی بیمارستان‌ها و... نشان‌دهنده ابعاد گسترده این مساله است که کار را به افسردگی و خودکشی جوانان نخبه کشور رسانده است.

دیگر خبرها

  • درگیری مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان
  • تیراندازی در مرز میان قرقیزستان و تاجیکستان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • برگزاری تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد ارتش و ۵ کشور
  • تکمیل زنجیره‌های تولید، محور توسعه استان اردبیل است
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ